Som den äkta vetenskapsman jag är så dokumenterade jag givetvis denna procedur.
Spänningen var olidlig, skulle det bära eller brista?! Skulle jag klara mej från att bränna ned hela kåken? Skulle det gå äta eller skulle jag genom ett genetiskt mirakel väcka grisen till liv igen och se den springa fritt över de snötäckta fälten här i Ursviken? Det fanns bara ett sätt att få reda på det, att påbörja experimentet. Som den äkta äventyraren och rebellen jag är så struntade jag givetvis i att använda mej av riktiga mått utan litade på mina omänskligt finjusterade sinnen. (Dvs. jag gissade och hoppades.)
Då smeten såg okey ut så hällde jag det över skinkan, jag hittade inte min pensel, den är nog fortfarande nedpackad i någon låda fortfarande, ett år efter inflyttningen... Nåväl, något sådan skulle inte få stoppa mej! Det var därför gud gav oss fingrar! För att kunna använda verktyg, för att kunna peta näsan och för att kunna masera in äggsmet på en död gris! (Hmm...lät lite fel det där...)
Nåväl, då Mr Piggly (jag döpte honom till det, fråga mej inte varför) var insmord i smet (låter fortfarande inte bra alltså...) så åkte han in i ugnen. Och där låg han och puttrade långt över tiden som stod i kokboken min. Antingen var författaren värdelös kock eller så är min spis seg, eller så har jag ingen aning om hur lång tid "tills skinkan har en vacker färg" är. Antagligen det sistnämnda.
Till slut tyckte jag att den hade en "vacker färg", och det hade inget med att göra att jag var hungrig som en varg, nejdå!
Jag skar mej en skiva som test och den var mycket god. Och då var potatisen färdigkokad med så det var bara att sätta sej ned och börja mumsa på Mr Piggly.
Jag vågar påstå att mitt experiment "Projekt Piggly 2009" blev godkänt!
Den kanske inte blev så griljerfärgad och gyllenbrun som jag hoppats på, men det beror nog mest på att jag inte hade ströbröd och pensel som jag kunde pensla på flera lager på skinkan. Men nu vet jag det till nästa gång.
Här nedan följer min dokumentation av Projekt Piggly 2009, steg för steg! Se och njut!
Ser gott och mumsigt ut. Den är alltid bäst när man precis har tagit ut den från ugnen och sedan fixar man första mackan. Mmmmmmmmmmmmmm.
SvaraRaderaHa det. kram
Bra att du fixar julmaten tills din rara mamma dyker upp till jul:-))verkar gå galet bra. Hoppas du får vara frisk nu! Kram från moster
SvaraRaderaJag kan bara säja att den ser god ut roligt att läsa mamma får sina skratt.
SvaraRaderaSnodde Piggley din dator??? Saknar blogginlägg. Hoppas allt är bra uppe i kylan. Trevlig helg!
SvaraRadera